Imena za fantke 2021

Imena za fantke 2021

Imena za fantke 2021

So imeli korona ukrepi tudi za vas pozitivne posledice? Smeh je pol zdravja, zato malo heca mora biti ♥

Pričakujete svoj največji zaklad in še ne veste, kakšno ime bi mu nadeli?

Glede na statistične podatke, se starši fantkov v zadnjih 10 letih trudijo biti vedno bolj kreativni, ko gre za imena njiohovih otrok. Starši so se v preteklosti, ko je šlo za najbolj priljubljena imena dojenčkov, najdlje držali standardov. Prav zato je ime Franc že več kot 40 let na vodilnem mestu, takoj za njim pa mu sledi Janez.

Zdaj pa se je situacija obrnila na glavo in postajajo imena fantkov še toliko bolj raznolika, kot imena novorojenk. Torej se nam je, ob vseh teh nenavadnih zdravstvenih ukrepih in pretresih, porajalo vprašanje, katera bodo najbolj priljubljena imena za fantke leta 2021? Pobrskali smo po podatkih in statistikah, ter pripravili seznam tradicionalnih, popularnih dolgih in kratkih imen, ter seznam edinstvenih imen za fantke v letu 2021.

Tradicionalna imena za fantke

Predvidevamo, da število otrok s tradicionalnimi imeni pada, a vendar smo pripravili seznam tradicionalnih imen, za katera predvidevamo, da bodo v trendu v letu 2021.

1.Marko
2.Luka
3.Peter
4.Andrej
5.Tomaž
6.Aleš
7.Rok
8.Gregor
9.Miha
10.David
10 tradicionalnih imen za fantke

Popularna dolga imena za fantke

Tako, kot se zmanjšuje trend tradicionalnih imen za fantke, je vsako leto manj otrok z dolgimi imeni. Pod dolgo ime se štejejo imena z vsaj 5 črkami. Nam so prav vsa med njimi zeeelo prikupna.

1.Jakob
2.Lukas
3.Timotej
4.Erazem
5.Benjamin
6.Aleksander
7.Sebastjan
8.Oliver
9.Marcel
10.Patrik
10 popularnih dolgih imen za fantke

Popularna kratka imena za fantke

Kratka imena pa so vsako leto v vedno večjem porastu. Še vedno med kratkimi imeni (imena s tremi ali štirimi črkami), prevladujejo imena s tremi črkami. Skoraj vsako ime pa ima tudi več različic. Naprimer ime Taj ima različici še Tai in pa Tay. Zapisana je po ena različica vsakega imena, drugače bi bil seznam predolg 😉

1.Nik
2.Liam
3.Tim
4.Maj
5.Teo
6.Izak
7.Svit
8.Bor
9.Bine
10.Jon
10 popularnih kratkih imen za fantke

Edinstvena imena za fantke

Vsak starš ob izbiri imena za svojega otroka poišče takšno, ki bo popolno za prihajajočega novega družinskega člana. Nekateri si pred izbiro imena pomagajo z različnimi predlogi in seznami, nekateri se poglobijo v numerologijo ali pa ime izberejo glede na trenutni navdih. Mi smo v spodnjem seznamu zapisali nekaj najbolj edinstvenih, za katere predvidevamo, da bodo med popularnejšimi v letu 2021.

1.Tinej
2.Noah
3.Elias
4.Tiar
5.Nai
6.Kaan
7.Kiar
8.Lionel
9.Gael
10.Tej
10 edinstvenih imen za fantke

Katero ime je pa tebi najbolj všeč? Oziroma katera imena, če jih je več 😉

V komentar napiši svoj izbor in z nami deli, zakaj je tako!

Smeh je brezčasen, domišljija nima let in sanje so večne! ♥

Walt Disney

Oglejte si tudi:

5 thoughts on “Imena za fantke 2021”

  1. Ingrid Grgič Komatar

    Jaz imam 3 mušketirje najstarejš(6) je Timon, srednji (3) je Vitan najmlajši (1) pa je Astin (prvi v Sloveniji in po mojih podatkih še vedno edini) Astin se v tujini pojavlja kot unisex različica imena. Najdemo jih v pretežno angleško in francosko govorečih predelih, tudi njegov pomen je različen glede na področje kjer ga najdemo? Nekje je pomen močen vodja, nekje pa svetel kot zvezda. 🙂

  2. Pingback: Najbolj popularna imena 2023 - NameMe™

  3. Pingback: Najbolj popularna imena 2021 - NameMe™

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja